С J2e наистина е много лесно

С J2e  наистина е много лесно да си направим красива презентация, интерактивни работни листи и тестове, да си „откраднем сайтче“ за нашия сайт или блог, или да си направите такова, а и ред други неща, които ми предстои да разуча в детайли. Тони Миланова ни е говорила за just2easy.com и j2code от преди години, но аз току що се заиграх с него  и съм като циганче в сладкарница – чудя се към какво да посегна… Да, изборите са неограничени! Някои от  функциите са  платени наистина,  но и възможностите на безплатната версия си ги бива и са предостатъчни да обогатим съдържанието на учебните си сайтове с полезни учебни ресурси. Това, което наистина ме очарова, е че можем да трансформираме обикновените хартиени работни листи в интерактивни, така че нашите ученици да ги попълват онлайн, като ние получаваме и съответната обратна връзка, за това кой –  как се е справил. И това без допълнително време за правене на регистрации и лог от тяхна страна. Пестим време, хартия, досадното дълго проверяване ( проверката също става за минути). Сайтът позволява да се манипулира имидж като му се добавят различни интерактивни детайли – писане на текст, избор на отговор сред няколко, отметки и други, в зависимост дейностите  заложени в тестовете.

Нека обясня как трансформирам обикновен  документ в интерактивен тест: конвертирам уърдов или пдф документ с теста в имидж (jpg, jpeg, gif, png) (с neevia.com) и използвам имиджа като основа, върху която да поставя интерактивни инструменти за свободен отговор, избор на един отговор от няколко, чеклист. Така направеният електронен работен лист (или тест),  може да бъде вграден в сайт или изпратен с линк до учениците за упражнение или проверка на знания. Те попълват, изпращат като натиснат бутона „изпрати“ и  учителят получава съобщение на мейла с резултатите, името, часа на попълване, както и подадените отговори.

И най-важното – сайтът поддържа кирилица и може да се използва широко по всички учебни предмети в българските училища.

Ето няколко примера:

1. Онлайн работни листи  за упражняване на сравнителна и превъзходна степен на прилагателните имена в четвърти клас:

comp&super

Електронен вариант – избиране на един верен отговор от 4 възможни.

Обратна връзка(може да се зададе като публична или лична, както и да се редактират наименованията на графите) :2014-11-15_2033

comp

Електронен вариант – попълване на липсващ текст

Обратна връзка:

2014-11-16_1104

А ето тук една презентация за английската азбука за най-малките направена пак с j2e . На стр. 5 картинките на предмети и животни могат да се местят и нагласят към съответните букви.

Всеки готов продукт дава и QR код и може да се стартира и на  мобилно устройство.

canvas

Благодаря Ви, че бяхте с мен и този път!

on the comp

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s