Buncee за чуждоезиковото обучение

С Buncee можете да си направите безплатен виртуален постер, катричка, презентация, книжка, които да включват текст, видео, аудио, имиджи, стикери,  gif анимации, линкове. Да, много прилича на Глогстер, но има и различия – притежава вграден от текст към звук инструмент и крайният продукт може да се тегли като картинка. Има безплатен вариант и платен ЕДУ вариант (с 30 дни гратисен период), безплатно мобилно приложение за iPad, както и  много добър блог. Много лесни и приятни за работа инструменти. Идеална възможност дава  за storytelling. На тази страница ще намерите много добри примери точно за това му приложение.

Това, което ме впечатли най-много беше, че текстът, написан върху всяко buncee, може да бъде  чут на английски. До всеки ред с текст се появява мегафонче, с кликането на което се задейства звука.  Това подпомага възпроизвеждането на текста  от учениците и улеснява четенето им. Използвах го преди няколко дни с моите четвъртокласници от клуба по УСПЕХ с цел те да научат и изкажат  коледно пожелание във връзка с наше участие в eTwinning партньорство. Учениците изказаха съвместно кратко поздравление на английски език  като използваха за слухова опора едно buncee с текста, сътворено за целта от мен.  Точно тази възможност, която buncee дава – ясно да се чуе изписаната фраза на английски, направи работата ни много бърза и приятна. Опитите ни бяха два,  – според мен и двата успешни. С едно от видеата, направихме и поздравителната си buncee картичка пак с инструментите на сайта . Ето как изглежда тя – състои се от 2 слайда и във втория слайд присъства видеото от първия ни опит.

buncee-72003-slide-0

buncee-72003-slide-1

Мислих си, че с buncee лесно могат да се направят и флашкарти за букви и думи, които да се ползват онлайн или да се разпечатат. Ето първия ми опит.

buncee-72004-slide-0(1)

buncee-72004-slide-1(1)

Безплатната версия позволява само 2 слайда на едно бънси, докато платената дава възможност за повече. Това, което още разбрах е, че с платената версия може всяко бънси да се съхрани като позволяващо копиране и да се копира. Нещо, което Глогстер дава безплатно на всичките си потребители с ре-глог функцията.

И накрая обобщавайки нека кажа, че сайтът е победител на тазгодишните Едублог награди за най-добър безплатен web2.0 инструмент. Един наистина много добър инструмент, чийто възможности със сигурност ще използваме в класната стая.

Advertisements

One thought on “Buncee за чуждоезиковото обучение

  1. Pingback: e-Dictionary с eduBuncee или споделено от Дневника | Използване на нови технологии в езиковото обучение

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s