Gain Time – наистина печелим време

On August 21st was held  the first educational and informational event for promoting the objectives of the project „Gain Time“ (www.gaintime.eu) and disseminating  its results so far. It was hosted in Hotel „St. Sophia“ in the city  of Sofia, Bulgaria. The organizer of the event was IT World BG and the meeting was attended by 30 teachers from across Bulgaria.

На 21.08.2015г. в хотел „Света София“ в гр. София се състоя първото образователно и информационно събитие за популяризиране целите на проекта „Gain Time“ (www.gaintime.eu) и разпространение на резултатите му досега. Организатор на събитието беше „ИТ Свят БГ“ и в срещата участваха 30 учители от цяла България

Проектът има за цел обобщаване на добрите практики в сферата на „обърнатата класна стая“ и игровото обучение, разработване на основен модел на „обърнато обучение“ в средното училище, както и разработване на платформа за електронно обучение на учители в помощ при организиране на „обърната класна стая“ и обучителни игри в тяхната практика.

В събитието участвахме  учители от цялата страна, преподаващи в различни степени на обучение. Бяха споделени учебни практики на обърнат модел на обучение, проведоха се интересни дискусии, споделиха се ценни мисли между колеги и приятели относно възможностите за прилагане на тази иновативна образователна технология в наши условия. В края на събитието участниците бяхме сертифицирани от „ИТ Свят БГ“.

IMG_1083

Програма на събитието (The programme of the event)

Сними от събитието (Photo album)

Моята презентация (my presentation) за събитието споделя опита ми за прилагане обърнат модел на обучение в чуждоезикова класна стая. Привела съм примери с изработени от мен и моите ученици електронни  ресурси, споделила съм работни инструменти и подходящи работни платформи, както и мои мисли и наблюдения относно ефективността на модела.

IMG_1042

С огромен интерес проследих презентациите на моите колеги – участници в събитието:

Презентация на Антоанета Миланова.

Презентация на Дина Кирилова

Презентация на Петя Геогриева

Презентация на Димка Шивачева

Научих много нови и полезни практики, заредих се с нови идеи, прегърнах съмишленици в една позитивна и зареждаща атмосфера, която организаторите на събитието създадоха за нас. Благодаря, приятели и до нови срещи! 🙂

Реклама

2 thoughts on “Gain Time – наистина печелим време

  1. Това, което правиш, Роси, е впечатляващо. За мен ти си пионерът в България на „обърнатото“ обучение – изграден стил на преподаване, зареждащо присъствие и изключителни материали, от които може да учи всеки. ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ!!!

    • Мило Тони, благодаря за високата оценка!!! Разгеле, повече сме пионерите и се надявам да обърнем не само класната стая, а и общото съзнание към по-добро 🙂 Чакам с нетърпение нови срещи – реални и виртуални по същия топик. Много полезно ми беше, знам че и на колегите също. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s