Love2Learn – нов учебен сайт по АЕ

full-1 (8)

Представям и публикувам нашия нов учебен сайт Love2Learn (English) . Той ще бъде нашата нова работна платформа за учебната 2015/2016г. Ще го ползваме съвместно с ученици и родители както в клас, така и при самоподготовка на учениците в дома. Опитах се да го направя максимално изчистен и лесен за възприемане.  Надявам се сайтът наистина да подпомогне моите ученици и техните родители за самоподговката на децата в дома, така че те да могат в удобно за тях време и на собствена скорост да упражнят учебния материал, който изучаваме в училище и това да допринесе за  повишаване успеха и самоувереността на моите чудесни ученици.

Ето какво включва сайтът Love2Learn:

Титулната страница (Home)

full-10 (1)Кратко информация за сайта за ученици, учители и родители. Анимиран каталог на страниците с превод на български език.

Втора страница (English textbooks)електронни учебници по Английски език и учебни материали, класифицирани по учебни теми, застъпени в начален  етап на обучение по английски език. Учениците вкарват парола за достъп до ресурсите,

full-2 (1)

Трета страница (Homework)ще включва насоки, напътствия и ресурси в помощ на  провеждане на ежедневната задължителна самоподготовка на учениците. Също е защитен с парола.

full-3 (3)Четвърта страница  (Assingment)ще включва задания, които учениците трябва да извършат в класната стая за подготовка и поправка на тестови изпитвания, четене, проектни дейности. Някои от тях ще имат задължителен, а други пожелателен характер, в зависимост от нуждите и уменията на децата. С него се цели постигане на диференциация на обучението по АЕ.

full-4 (1)

Подстраница  (Record your reading) – ще подпомага четенето и самонаблюдението на учениците. Родители ще имат свободен достъп до нея и ще могат да бъдат съпричастни с процеса на напредъка в четенето на своите деца. Въведете парола за достъп.

full-5 (1)

Подстраница  (Bonus points) – дейностите и точкуването, по които учениците и техните родители ще могат да проследяват напредъка. Цели се посредством процеса на събиране на бонус точки,  учениците  да изградят умения и  навици за обективност и   самооценяване. На края на всеки учебен раздел ( Up to now),  всеки ученик си попълва оценъчна карта за бонус точки. Всеки 10 точки са равносилни на отлична оценка, която ще повлияе на срочна и годишна оценка. Събирането  на бонус точки от учениците, не е задължително, но е .

full-9 (1)

Пета страница  (Our Diary) – дневникът представлява учителски и ученически блог и е предназначен да отразява учебните дейности в класната стая и извънкласните дейности. Ще има и специални постове за родители.  На страница ще ще се появява по един пост, но предишните могат да се издирват по месеци и етикети, които се появяват на страницата в дясно, отстрани.

full-6 (2)

Шеста страница (About) – на тази страница ще се публикуват различни рубрики през учебната година, касаещи живота в нашето училище. Ученици и родители също ще могат да създават такива. Някои от тях ще са защитени с код като конфиденциална информация ( като резултати от тестови изпитвания, забележки по дисциплината и т.н.)

full-7 (1)

Седма страница (Contact) – друг вид на контактна форма, чрез която ученици и родители ще могат да осъществяват обратна връзка с учител, посредством сайта, електронна поща, социални медии.

full-8 (1)

Използвани инструменти за направата на сайта:

Weebly – за платформа на сайта

Buncee – за дизайн и презентации

Smore – за организиране и публикуване на домашна работа и задание

Linoit – дъска за обратна връзка при запис на четене

Vocaroo – инструмент за записване на глас

Padlet – за създаване на рубрики и даване на обратна връзка на родители и учител

Just2Еasy – за създаване на задания и оценъчни карти и даване на обратна връзка

Сайтът е в динамична версия и подлежи да се доработва и всички бъдещи промени по него, ще бъдат отразени в настоящия пост.

Благодаря за вниманието!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s