Генериране и съхранение на работни листи

esl-kids е интересен и полезен сайт за езиково обучение с много ценен генератор на флашкарти, игри и работни листи по популярни за обучението по АЕ теми.  Създаден е от японски начален учител и обслужва нуждите точно на малките ученици.

dice
dicegame trace  choosematchupРаботните материали могат да се генерират от сайта по предпочитана тема от учителя, могат да се разпечатат на хартиен носител, но няма опция за съхраняване на компютъра. Това означава, че неминуемо преди разпечатването е генерирането, а то става само при добра Интернет връзка. Ето защо ще предложа начин, с който можем да запазим работните листи на своя компютър и да ги разпечатваме без да сме зависими от Интернет. За целта трябва да си добавите две безплатни приложения – FireShot (изтеглете представката за браузъра, като кликнете на обозначението за браузър на страницата), който има опции за заснемане на цял екран на компютъра и Microsoft office Picture  manager (наличен е в Microsoft office пакета до 2010), с който да изрежем.  Така получаваме работните листи като имиджи (картинки). Ако искаме няколко листа да съберем в общ документ, то Smallpdf ни запечатва листите в един pdf файл. На видеата ще видите как точно става това на практика.

А от тук ще можете да изтеглите abcdefg pdf. файла  с  работните листи за първите шест букви от английската азбука и лексиката, игри и упражнения  към тях.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s