Кой съм аз?

Една забавна дейност, която ще визуализира напредъка на  учениците в изучаването на английски език. Всъщност, ще покаже, че те са вече грамотни – както във втори клас по роден, така – в четвърти клас по английски език. Нещо като мило доказателство, което ще остане в езиковото им портфолио и винаги ще предизвиква усмивки 🙂

Ето каква е дейността:

В началото на втори клас накарайте учениците да  представят себе си пред класа, отговаряйки на няколко прости въпроса на български език и рисувайки себе си, по начина, по който могат.

koj-sym-az2

Съберете листите с представянето и ги съхранете на недостъпно за децата място, докато те станат завършващи четвъртокласници.

Същото нека децата направят и в края на четвърти клас, но нека сега  кратките въпроси бъдат на английски език и те отговарят на английски. Нека да нарисуват отново себе си.

000210

Върнете листите от втори клас с техните отговори и рисунки. Накарайте ги да ги покажат на класа и да коментират какво се е променило в техните представи и умения през изминалите няколко години. Дайте и вие своя подкрепящ коментар.

Накарайте ги да приложат и двете доказателства в ученическото си портфолио – първото като заглавна и второто – като  заключителна страница.

WELL DONE !

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s