Групова работа с флаш карти – 2

Една интерактивна дейност в класната стая, протекла като групова работа с електронни флаш карти направени с инструмента Quizlet, която моите ученици много харесват. Служи за преговор и самопроверка на изучена лексика  към урока и продължава 10 -12 минути.

Необходими материали:

Направен сет от електронни флаш карти с думите от урока, 1 таблет в групичка от 3ма – 4ма  ученици. Инсталирани приложения на таблета: Quizlet и Seesaw Class, минитабло за писане с маркер за всяка група.

Организиране на дейността:

Класът се разделя на групи по 3 или 4 ученика. На всяка група се дава по един таблет и се стартира Quizlet приложението с думите от урока в режим „match“ (свържи). Учениците се редуват като всеки един свързва самостоятелно картите с думите на английски и български език, след което записва времето си за изпълнение на задачата на мини таблото. След като всички са изпълнили заданието и са записали резултатите си, с помощта на приложението seesaw portfolio  заснемат таблото и публикуват в дигитална класна. Резултатите се сравняват, обсъждат се и се излъчват победители – трима ученика, които най – бързо са изпълнили задачата, т.е. успели са за най- кратко време да свържат английските думи с  превода им на български език.

Всичките материали са свидетелства за учене и могат със Seesaw приложението лесно да бъдат добавени  към електронното  портфолио на учениците.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s