Онлайн генератори на сертификати

Получаването на сертификати е  стимулираща награда за усилията, които  малките ученици полагат, за да извършване на една или друга езикова дейност- четене, писане, говорене, слушане, проектни дейности и други. Обикновено награждавам учениците си с тях за добре свършена  допълнителна работа в домашни условия – четене на урок, правене на видео викторина, онлайн поправка на тестово изпитване или онлайн упражнение и дрруги. Ето защо аз ги използвам, не само като стимул за по-голяма ангажираност, а и като допълнителна възможност за формиращо оценяване – при три получени сертификата поставям напълно заслужена отлична оценка. Събираме ги на виртуални Padlet дъски, които фактически са нашата  изложба, действаща изключително стимулиращо за всички.  Децата си следят получените сертификати, броят и не пропускат да ме уведомят, когато броят им достигне 3. Ето една такава виртуална изложба на сертификати от последния месец, заедно с текущите задания, предвидени за подготовка на предстоящо тестовото изпитване.

В този пост искам да спомена няколко сайта, които предлагат услугата за онлайн генериране на сертификати за отчитане и награждаване на образователни постижения. Сайтовете са безплатни и не изискват регистрация, или поне не всички и не всякога.

  1. Certificate Magic

Предлага  категории – официални, за спорт, за деца и за забавление. Всяка категория има различен брой шаблони, които позволяват единствено въвеждането на текст. Но тъй като дизайнът им е много изчистен и приятен, това е напълно достатъчно. Много лесно и бързо става генерирането на сертификата, който може да бъде изтеглен като pdf. файл. Ето един весел дизайн на темплейт от категория „kids“. Всички сертификати са хоризонтално ориентирани.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b84%d0%b01

2. SenTeacher.org е сайт, където можете да откриете ресурси и за деца с образователни трудности – има много материали за разпечатване, разнообразни инструменти, полезна информация. Сертификатите, които сайтът генерира са с много добър дизайн, вертикално и хоризонтално ориентирани. Искам да отбележа, че тук потребителите могат да проявяват творчество и да избират и променят клипарти (налични в библиотеката), както и да качват собствени, може да се манипулира още с рамки, шрифт, въвежда се текст. Сертификатите могат да се изтеглят  като png имиджи, но сайтът позволява и готови шаблони, които могат да се изтеглят в pdf формат за разпечатване и попълване в допълнение. Ето един сертификат, който генерирах с тези инструменти.

senteacher-certificate-1

3. Clever Certificates изобилства от различни шаблони, за различни случаи. Също е много арт вариант, който позволява избор на клипари, фонове, рамки, шрифтове и възможност за добавяне на собствени имиджи. Което, предполагам ще го прави привлекателен за българския потребител е че поддържа кирилица. Съхранява сертификата в снимков png  формат. Можете без да се логвате в сайта да си генерирате едно сертификатче, но решите ли да поискате второ, ще трябва вече да се регистрирате. Два сертификата от мен – единият на кирилица.

4. Certificate maker e приложение на сайта Crayola. Има много забавни инструменти, опция само за разпечатване и не позволява попълване на текст, но дава най-различни шаблони и графични варианти. И макар да не генерира файл на изхода, при разпечатване с браузър  хром, може да се генерира pdf файл, а от него и картинков. И така, като ще ни се наложи да добавяме допълнително информацията под формата на текст – можем да го  направим ръчно или просто да вмъкнем и надпишем certificates с powerpoint. Ето няколко примера на сертификатчета с този инструмент.

Това е от мен засега, има още няколко генератори на сертификати, но за тях – друг път.

До нови срещи! 🙂

Реклами

4 thoughts on “Онлайн генератори на сертификати

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s