Новите инструменти на Buncee – 2

В началото на февруари Buncee  направиха актуализация  на  сайта edu Buncee, предадоха нов модерен изглед на работния плот, модифицираха класните стаи, така че учениците да имат достъп до тях с код, създадоха нови удобни планове за закупуване и ползване на услугите на сайта. Моите ученици и аз ползваме услугите на сайта безплатно като негови амбасадори и това е голяма привилегия за нас, тъй като можем да се радваме на  всичките му екстри. Но и безплатната версия на сайта позволява използването на голяма гама инструменти и ресурси, които подпомагат изработването на  чудесни учебни материали.

Новите инструменти, които сайтът предлага от февруари 2017 са записване на видео и два инструмента за формиращо оценяване – въпрос с избор на отговор от няколко възможни  и въпрос със свободен отговор. Това позволява всяка бънси – презентация да бъде трансформирана във викторина и използвана за самоподготовка и самопроверка от учениците, защото  след всеки отговор на въпрос се генерира и автоматична обратна връзка за учениците вярно/невярно. За да изпробвам новите инструменти създадох тази викторина за формиращо учене и оценяване, посредством която учениците могат да преговорят и опреснят своите знания за няколко популярни български приказки. Използвала съм и видеа със субтитри към някои от тях, така че освен слушане, учениците могат и да четат приказките.

full-0

Кликнете на картинката за да достигнете бънсито

Какви са другите възможности, които това бънси дава за учителите? То може да бъде копирано в личния акаунт от всеки регистрирал се  учител и редактирано от него спрямо нуждите на неговите ученици. Става от бутона COPY в горния ляв ъгъл. Може да бъде изтеглено като pdf/png файлове, разпечатано и използвано за работен лист от учениците. Това става от бутона DOWNLOAD в горния десен ъгъл. Може само слайд от него да се „изреже“ и да се използва в друга интерактивна презентация или викторина – става от инструмента с ножичките до заглавието на бънси приложението. Освен това цялата апликация може да  се сподели с линк, html код, чрез социални мрежи и Гугъл класна стая  чрез  бутона SHARE.

2017-02-10_0802

За улеснение съм изтеглила бънсито като pdf  файл и съм го добавила на последния слайд на бънси викторината, така че моите ученици и техните родители  да могат да изтеглят и разпечатат при нужда и без да се логват в сайта.

Как може да се проведе заданието с тази викторина? Сещам се обърната класна стая или така нареченото „флипнато уроче“ – дайте на учениците си в дома да направят викторината онлайн като изгледат приказките и упражнят разбирането, отговаряйки на въпросите. В клас попълнете викторината на хартиен носител без подсказки. Учителят може да промени въпросите (както и видеата от приказките) или да добави нови по свое усмотрение – става за секунди с темплейта (шаблона – бънсито с викторината),  който вече  сте персонифицирали (направили сте го ваш, във вашия акаунт).

Да работиш с Buncee  е удоволствие, защото учителите и учениците много бързо могат да направят красиви и автентични учебни ресурси. Търсачката доставя имиджи за материалите филтрирано от Pixabay, което предпазва от нарушаване на авторски права. Самият сайт предлага най-красивите безплатни клипарти и анимации, които съм срещала в нета, групирани по категории. Моите ученици го обичат много и работят по творчески задачи с огромно желание в сайта. Опитайте и вие, няма да сбъркате eduBuncee.com.

Още от мен за сайта можете да намерите тук #Buncee.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s