ABC- 4 лични учебни сценарии

Изработих две видеа с картинната английска азбука, съдържаща лексика от учебника на издателство Просвета „Hello English“ for the 2nd grade.

Видеата са създадени с инструментите на Buncee и Explee . Те могат да бъдат включени в учебни сценарии за креативно учене с правене и за формиращо оценяване на учениците.

Учебен сценарий 1: Учениците изработват картинна азбука. Те проследяват инструкциите на учителя и правят презентация с инструментите на buncee като на всеки слайд пишат главна и малка буква, думи, започващи с посочените букви и търсят и добавят стикери и анимации, визуализиращи думите. Учениците записват гласа си с инструментите на Buncee, за да представят своята презентация пред избрана онлайн аудитория. Дигиталният продукт може да бъде добавен и в електронно портфолио на ученика.

bb

 

Учебна сценарий 2: Учениците изготвят по същия начин дигиталната презентация с Buncee изтеглят като pdf. файл (the-alphabet)  и разпечатват флашкарти на буквите от азбуката и думи, описани с тях. Флашкартите могат да послужат за учене, затвърждаване и презентиране на знания.

Учебна сценарий 3: Учениците използват инструментите на GlogsterEdu, за да направят и представят дигитален постер с картинната азбука. Те могат да ползват наготово заложените шаблони като ги селектират,  подредят и изпишат думите или да издирват и добавят нови клипарти, за да обогатят визуализацията.

jj

Постерите могат да се разпечатат и да се организира изложба като най-красивите от тях да послужат за пропс и интериор на класната стая.

Учебен сценарий 4: Флашкартите, изработени с buncee презентацията могат да послужат за направата на електронни работни листи, посредством които учениците да упражнят и затвърдят знания, да проверят степента си  знания посредством формиращо оценяване и самооценяване. Инструментът е liveworksheets.

Колегите, които биха желали да ползват ресурсите е необходимо  само да си направят регистрация в посочените сайтове – edubuncee и GlogsterEdu и да ги персонализират, чрез бутоните за копиране.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s