Flipquiz Review 4

Flipquiz Review 4 e създаден за нуждите на класната стая по АЕ за втори клас по учебника на Лонгман. С него учениците преговарят изучен учебен материал в раздела Review 4 и се подготвят за тестово изпитване, което ще включва следните неща – предлозите in, on, under, стаите на къщата, личните местоимения и притежателните прилагателни, месеците и сезоните, изразите there is/there are  за единствено и множествено число.

2018-04-08_1223

Куизът е от вида „Jeopardy games“ и е един забавен начин, по който учениците се организират за преговорен урок. Ето един мой начин за провеждането му:

  1. Разделете класа на 6 групи, с максимален брой деца 4 във всяка група;
  2. Раздайте на всеки ученик работен лист Review 4 за попълване, който да следва играта;
  3. Всяка група последователно избира въпрос, със съответните точки, които носи и отговаря на него. ( Например 500 Prepositions)  Задайте време за отговор (30 сек. например), в рамките на което учениците в групата обсъждат тихо и дават отговор. Същевременно записват  отговора в своя работен лист;
  4. Победител е тази група, която отговори на най-много въпроси и има най-много точки. Можете още да поставите и допълнителни условия за победителите като:  условие всеки от групата да си е попълнил вярно работния лист, култура на поведение, бързина на реакцията и др.
Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s