Календар за класната стая

Отдавна си търся ресурси за направата на интерактивен календар за класната стая, от тези, които учениците ежедневно да менажират, отговаряйки на въпроси за дата, година, ден от седмицата, месец. Тази седмица попаднах на безплатен ресурс в сайта Twinkl – точно такъв календар за класна стая по АЕ, може да се разпечата, ламинира и използва. Кликнете на картинката долу, за да си го изтеглите, но след като се регистрирате в сайта.

2019-08-18_0656

Какво е Twinkl?

Twinkl е английски ( а вече и международен) сайт, който предлага учебни материали – работни листи, презентации, планове на уроци, интерактивни упражнения. Техните ресурси предоставят цели схеми на работа, планиране на уроци и оценки направо от онлайн образователни игри, разширена реалност и много други. Сайтът разполага с над 525 000 ресурси и се добавя ново съдържание всеки ден. Екипът на сайта работи с преподаватели от цял ​​свят, включително начални и гимназиални учители, деца, детски работници, домашни възпитатели и родители. Всички ресурси на Twinkl са създадени от учители и могат да бъдат използвани от всеки, където и да е, което прави обучението достъпно за всички. Модераторите на сайта също така приспособяват ресурси към редица учебни програми, както на Обединеното кралство, така и на други страни. Още за сайта.

Позволих си да персонифицирам материалите, да добавя малко повече цвят и динамика, а и да преведа и на български език, за да се ползват в повече класни стаи. Който желае, може да си изтегли материалите  в уърдов вариант от тук и да променя според вкуса си.

ezgif.com-gif-maker bg

 

Това е от мене 🙂 53c401de-67ed-4469-b30c-ebaf0252d749-d668598d-c537-45aa-a81e-bf51cda8cf6f-v1

Реклама

One thought on “Календар за класната стая

  1. Pingback: Организационни табла. Денят на нашия клас | Моменти от класната стая

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s