Инструменти за творческа комуникация

Няколко чудесни инструменти  стимулиращи творческата комуникация на малките ученици. Първо са безплатни, второ са изключително лесни за прохождащите дигитално малчугани и третото, което е много важно за пестене на време при работа с тях – не изискват регистрация.

Аватар-генератор  – докато учениците правят своя аватар, те упражняват частите на лицето, цветовете, числата по АЕ. Къде могат да го използват – навсякъде в Интернет вместо профилна снимка, а защо не за учебни цели по АЕ, за да опишат външността си.

myAvatar

Ето и един чудесен инструмент FotoJet, където аватарът може да се включи във флайер (колаж или друг дизайн) и да се добави кратък, красив, описателен текст (може и на кирилица),  според изискванията на поставена от учителя задача, например:

„Опиши се как изглеждаш“

FotoJet(1)

… или „Представи се пред партньорите на проекта“

FotoJet(111)

Ако към аватара с текста искаме и да чуем учениците как говорят за себе си можем да им помогнем като ги насочим към един много лесна онлайн глас записвачка от 123APPS

И за да съберат всичко направено дотук заедно – най- добрият вариант е да генерират видео клипче,  което да съдържа флайер и глас. Такъв лесен онлайн видео-мейкър  има ТУК   – качват се обаче 3 имиджа най-малко, (може и да са еднакви, но ако само се промени фона, ще се постигне анимиран ефект като на посочения пример) и mp3 файла, след което се създава кратко видео.

Предполагам, че познавате много други добри инструменти за същата цел, както и аз, но тези имат предимствата, че не изискват регистрация и малките ученици могат да работят творчески от всеки един компютър без да оставят личните си  данни.

1 thoughts on “Инструменти за творческа комуникация

  1. Много добре е направено.Ще е много полезно за всички,които искат да учат английски език.

Вашият коментар