Как да си направим – от … до

Как да си направим електронен работен лист по АЕ, който учениците да попълнят онлайн? Как попълнените и автоматично оценени електронни работни листи да се съхраняват в дигитално портфолио?

Всеки един работен лист, независимо с какъв инструмент е направен, може да се направи електронен и да се даде на учениците за попълване и оценяване онлайн. Давам насоки от генерирането на работен лист в безплатни сайтове, до създаването на електронно портфолио на учениците, където листите да бъдат съхраняване и учителят да следи напредъка. Тази дейност може да се приложи във всякакъв вид класни стаи, не само по АЕ.

  1. Генерираме такъв лист в сайта MES English и го изтегляме като pdf файл Например: prepositions1 .
  2. За да добавим към листа и упражнението за слушане, избираме от линковете в ляво 123listening  вида упражнение за слушане, което можем да изтеглим като mp3 файл, кликайки на линка  prepostions of place.
  3. Ако искамe да направим корекции върху pdf-а, можем да използваме редактора Sejda .
  4. Отиваме в сайта Liveworksheets и посредством инструментите за избор на дума и изображение, добавяме нужните интерактивности. Пример на е-работен лист.
  5. Инструменти за създаване на е-работен лист.
  6. Споделяме работния лист с линк или го вграждаме в сайт. Оценяването се извършва автоматично след попълване и предаване на електронния работен лист от учениците.
  7. В  сайта Liveworksheets, освен че можем да направим електронни работни листи (от всеки word-ов файл, pdf или имидж),  можем и да организираме електронна работна тетрадка и да включим безплатно 100 учениици. Ето как. По този начин съхраняваме техните попълнени работни листи в електронно учебно портфолио и следим напредъка.
  8. Всичко, за което писах е безплатно и изисква само умения и знания, които идват с опитването!

Успех, учители!

_myworkbooks

4 thoughts on “Как да си направим – от … до

  1. Много благодаря за всичко, което споделяте. Много научих от вас и се старая да ги използвам в работата си.

Вашият коментар