Как да гласуваме за Едублог наградите #eddies14

 

Това е единадесетата година на международните Edublog награди, чиято цел е да „насърчават и демонстрират образователните стойности“ на  социалните медии и номинират най-добрите образователни ресурси в Интернет пространството. Една добра практика, която  информира, насочва и дава добър ориентир на учители и софтуерни разработчици за тенденциите в образованието  развитие на образователните технологии в глобален план.

В последните няколко години български учители взеха дейно участие както в номинациите и в гласуването така и в заемане призовите места след тях, което неминуемо показва, че дори и в криза, нашето образование има своите „бели лястовици“ и потенциала да направи голяма крачка напред в правилната посока. Ето защо е необходимо ние учителите да сме активни във всички фази на това събитие – първо номинации, после гласуване. Участвайки в такова събитие ние  си  сверяваме часовника със световните тенденции, интересуваме се от новостите, прилагаме новостите… Защото чакането някой друг да ни ги достави е нещо, което ясно показва забавяне във времето.
Та нека обобщя, ако ние УЧИТЕЛИТЕ  не си направим образованието модерно и съвременно, няма кой друг.
И малко факти: на предишните номинации български образователни ресурси събраха 4 първи, 7 втори и 4 трети места в най- различни образователни категории. Ето статиската от миналата година:
в категория „Най-добър индивидуален образователен блог“  първо място взе  „Моменти от класната стая“ на Тони Миланова, а трето –  блогът за учители в  „В час“
Призовите 3 места са с българско участие и в следните образователни категории:
– Най-добро използване на социалните медии2ро място за   Общност „Начално образование“ към BGLog.net , а трето място бе за фейсбук групата за учители „Първокласно“
Най-влиятелен пост – 1во място ”В час”;
Най-добър екипен блог – 1во място Блогът на ЗПГ, гр. Сандански;
Най-добър нов блог – 2ро място “В час”;
Най-добър блог на класа –  3то място Йорданка Първанова
Най-добрите споделени технологични ресурси – тук и трите български ресурса са на първите 3 места: “Кинект в образованието” (Вили Дафчева) ; “В час” ; “Моменти от класната стая” под №1 ;
Най-добър учителски блог – 2ро място “Моменти от класната стая”;
Най-добра библиотека – 2ро място“Образователен блог”;
За цялостни постижения  – 2ро място Антоанета Миланова
Най-добро образователно уики – 2ро място Росица Минева и englishclassroombg   (моето уики, което беше победителят за 2012г.)
Миналата година си беше голям пробив на български образователни ресурси на световната образователна Интернет сцена, мога само да бъда горда поради този факт, защото знам и винаги съм твърдяла, че България е  родината  на един много древен и мъдър народ, който оцелява на границата на физическата действителност, но никога не е преставал да съхранява и обитава държавата на духа, която носи с любов и предава на бъдещите поколения.
Ще бъдем ли достатъчно активни и на тазгодишните Едублог награди?  Мисля, че  „ДА“, но само  ако се организираме много бързо този уикенд и номинираме колкото се може повече български образователни ресурси. За тази цел ще се опитам набързо да ви обясня къде да кликнете, за да имате достъп до формата за попълване и как да попълните вашия списък. Ще ви дам и моя също, предполагам и други колеги ще споделят техните след уебинара на „Учители за Учители“ тази събота.
Ето ФОРМАТА,  която трябва да бъде попълнена. Попълвате първо името и мейла си, след което поставяте   линковете, които водят към предпочитаните от Вас  образователни ресурси в кутийките и накрая  щракате „Submit“, за да се изпрати.
Категориите за номиниране,  съвместно с примерни линкове към български ресурси съм дала като тагове към този thinglink имидж.  Давам ви варианти, от които вие да си изберете. (Можете да добавите с таг към имиджа още (оставила съм го отворен за достъп), така че списъкът да стане по-богат, но във формата посочвате само един, който номинирате. Надявам се да ви ориентира достатъчно бързо, за да не изпуснем крайния срок с номинациите, а той е полунощ на 24.11.2014 (понеделник срещу вторник).
Желая успех и стискам палци на всички евентуални участници в единадесетите Едублог награди! Сега от нас зависи колко ще бъдат те, затова че НОМИНИРАЙТЕ  БЪЛГАРСКИ  ОБРАЗОВАТЕЛНИ  РЕСУРСИ! Нека  покажем на света, че ни има и сме добри, мнооого добри! И най-вече – подкрепяме се безрезервно в името на тези, които учим и възпитаваме! В името на едно достойно бъдеще! Амин!
И ето моя списък (My list of nominations)

Best Individual Blog /Най-добър индивидуален блог/ – „Моменти от класната стая“

Best Group Blog /Най-добър блог на група/ – Обичам да чета

Best New Blog /Най добър нов блог/ – Учебни ресурси

Best Class Blog /Най-добър блог на класа/ – Класна Стая

Best Ed Tech / Research Sharing Blog /Блог за технологии/ – Де сита

Best Teacher Blog /Най-добър учителски блог/ – Ангел Ангелов

Best Library / Librarian Blog / Най-добра библиотека/ – Уча.се

Best Administrator Blog /Най-добре администратиран блог – Образователен блог

Most Influential Blog Post/ Най-въздействащ блог пост – Ново начало

Best Individual Tweeter / Индивидуален Твитер/- @antoineta66

Best Hashtag / Twitter Chat /Най-добър чат и твитер хаштаг/ – #eduBG

Best Free Web Tool / най-добър безплатен уеб инструмент/ – GlogsterEDU

Best Use of Media (Video, Podcasts, etc.) – Учители за учители

Best Educational Wiki / Най-добро уики – ICT Magic

Best Open PD / Unconference / Webinar / Най-добро отворено обучение; уебинар/ – Учители за учители

Best Educational Use of a Social Network /Социални мрежи/ – Учители за учители

Best Mobile App – Джъмпидо

Lifetime Achievement –  Антоанета Миланова

 

Благодаря Ви, че бяхте с Роси!

on the comp

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s